В памет на сина ми

Иван Ангелов Ванчев- Ванко

(31.03.1978г- 19.07.2004г)

Аз вярвам в съществуване на отвъдното, но какъв е живота там можем само да гадаем .

Моят баща Жеко(Бог да го прости) почина на 55 години от рак. Преди да почине, явно беше между двата свята и виждаше нас, но виждаше и хора от другия свят. Освен починали свои роднини и познати,които идваха да го посрещнат и за които ни казваше, той виждаше и двама непознати, които както той казваше" Стоят тука и искат да ме вземат". Това може би са двата ангела които придружават душата в отвъдното.

Сина ми Иван-Ванко(Бог да го прости) почина внезапно.Нямах време да се простя с него и  бях в силен шок след това. Ходех всеки ден на гроба му и палех свещи и кадях с тамян. На 9-тия ден,започнах да усещам край себе си лек полъх с мирис на тамян. Знаех ,че е той - идваше на работа смен , вървеше по улицата с мен- най силно се усещаше мириса и полъха в затворени помещения-стая,кола.Усещаха го и баща му и по-малкият му брат.С това Ванко искаше да ни покаже,че е жив , че го има. След 40 -тия ден престанахме да го усещаме всеки ден,но имаше дни когато пак го усещах .

Споделям тези лични преживявания,като свидетелство и вяра,че има отвъден свят,че душата не умира !

/от майката на Ванко /  Земя 11   Земя11(блог)


  Страници за живота в отвъдното
  Има  ли живот след смъртта ? И какво ли е  в отвъдното?-Тези въпроси си  задават живите хора.Има различни версии за този живот в отвъдното ето какво казва Православието по този въпрос: Руски учени установили контакт с отвъдното Живот след смъртта  Епископ Александър Милеант   Задушница Молитви и приноси за починалите • Pravoslavieto.com Смъртта е страшна само за езичниците и грешниците  Животъ след смъртта  Епископ Александър Милеант Има ли след смъртта прераждания?_Архимандрит д-р Серафим (Алексиев) Посмъртното битие според Библейското учение За възкресението на мъртвите и за бъдещия живот Митарствата     Иеромонах Серафим Роуз С какво тяло ще възкръснем? -(за отношението на Църквата към трансплантацията на органи) ПРЕХОДЪТ -последната болест,смърттта и после  -ПЬОТЪР КАЛИНОВСКИ Възкресение на мъртвите Смерть — это ответственный момент в который нужно сохранять максимально возможные достоинство и ясность ума-,
Смърта на децата Храмове на Българската православна църква - Православното християнство

                                                                              Начало  Православие     Стихове